Baarle-Hertog: het mooiste dorp van Vlaanderen?

vrijdag 9 mei 2008

Niet de finale, wél alive & kicking !


Baarle-Hertog dankt van harte iederéén die het weekend van 3 en 4 mei deed slagen, alle mensen en kinderen die hun beste beentje voorzetten tijdens de wedstrijdcampagne en natuurlijk ook u allen die met overtuiging stemde op het bijzonderste dorp ter wereld!


(foto's: Gerda Norbart)

We wensen de Antwerpse finalist Kasterlee van ganser harte proficiat en heel veel succes in de finale! En hoe we het ook draaien of keren, Baarle houdt een uitermate positief gevoel over aan de wedstrijd.

Als we diep in ons hart kijken, blijven we toch best wel het mooiste dorp. De resultaten enkel in absolute cijfers bekeken, doen ons weliswaar onze nederlaag erkennen. Maar als we de cijfers relatief bezien, zijn en blijven wij het mooiste dorp van de provincie Antwerpen: we zijn immers de enige gemeente die méér stemmen behaalde dan het aantal inwoners (de voornaamste groep voor stemmenwerving gelet op de geringe bekendheid van de wedstrijd):

- Kasterlee : 17.908 inwoners en 8.542 stemmen = 47,69 %

- Sint Amands : 7.781 inwoners en 4.910 stemmen = 63,10 %

- Baarle-Hertog : 2.306 inwoners en 3.237 stemmen = 140,08 %

In Baarle-Hertog valt dan ook geen bitterheid of ontgoocheling te proeven. We zijn er ons steeds van bewust gebleven met geduchte tegenstanders te maken hebben. Zelfs de gevreesde handicap – de meeste van de mensen wiens stem we hadden, konden enkel via internet stemmen en niet per sms omdat ze een Nederlandse gsm hebben – laat geen wrok achter. Simpelweg omdat we met die ‘mislopen’ stemmen evenmin de finale hadden gehaald.

Nee, in Baarle blijven we in een roes van tevredenheid en voldaanheid. We halen dan wel niet de titel binnen, maar wel een andere en allerminst onbelangrijke overwinning. De voorbije weken hebben gemeentebestuur, ondernemers, verenigingen en andere vrijwilligers elkaar ontmoet in een zeer prettige en vruchtbare samenwerking. We hebben mogen ervaren dat wij in Baarle beroep kunnen doen op zeer enthousiaste en geëngageerde mensen. We durven de vele uren die zij ten bate van ons dorp Baarle besteedden haast niet te tellen. Het weekend van 3 en 4 mei was een meer dan geslaagd dorpsevent! De onschatbare waarde van het verenigingsleven en het ondernemersklimaat in Baarle, het enthousiasme van zoveel mensen die dit mee realiseerden, de talrijke positieve reacties van zowel Baarlenaren als toeristen: dat is pas een overwinning voor Baarle!
Nogmaals en uit het diepst van ons hart: hartelijk dank aan iederéén die zijn steentje bijdroeg, iederéén die ons dorp mee promootte en iederéén die zijn stem uitbracht!

Geen opmerkingen: