Baarle-Hertog: het mooiste dorp van Vlaanderen?

donderdag 1 mei 2008

Schoolkinderen Baarle-Hertog laten meer dan 300 ballonnen op voor hun mooiste dorp

Op 29 april begon de schooldag voor de kinderen van Baarle-Hertog op een niet-alledaagse manier, en dit ging gepaard met de nodige opwinding en adrenaline, zij het vooral dan bij het schoolhoofd Mark Van Haeren en zijn lerarenkorps. Samen met enkele ouders werden al vroeg in de ochtend 400 knalrode ballonnen opgeblazen en de flyer van Baarle-Hertog voor het mooiste dorp eraan vastgehecht.

Om 10.10u kregen ze het bericht dat de helikopter zijn eerste persvlucht aanvatte en ongeveer een half uur later boven Baarle-Hertog zou vliegen. Deze persvlucht werd georganiseerd voor de 3 genomineerde dorpen van de provincie Antwerpen, in het kader van de publiekswedstrijd ‘het mooiste dorp van Vlaanderen’. Dit bleek wel het spannendste half uur van het ganse schooljaar te worden, want de 300 kinderen van de lagere en kleuterschool De Vlinder stonden zo opgesteld dat ze samen het woord ‘MOOISTE’ vormden.

Omstreeks 10.42u kwam de helikopter dan eindelijk in zicht, en nadat deze eerst een rondje boven Baarle had gevlogen, keerde de helikopter terug om even laag boven de speelplaats waar de kinderen met ballonnen opgesteld stonden te hangen. De ontlading bij de kinderen wanneer de schooldirecteur de bel luidde - het afgesproken sein om de ballonnen tegelijk op te laten - was enorm en ontroerend om aan te zien. Zelfs de piloot van de helikopter zou naar verluidt even stil geworden zijn van dit ‘mooi(st)e’ tafereel.

fotografe: Gerda Norbart

Geen opmerkingen: