Baarle-Hertog: het mooiste dorp van Vlaanderen?

maandag 31 maart 2008

De campagne van Mooiste-Dorp-Baarle-Hertog is er bijna!

Nog héél even en het zit eraan te komen! Het ‘Baolse’ allegaartje dat zichzelf de werkgroep Mooiste Dorp heet, legt de laatste hand aan haar campagne, en geloof me, het wordt er eentje om ú tegen te zeggen.

Maar we houden jullie nog graag even in spanning. Om u vervolgens - met mondjesmaat én glunderend - met verstomming te slaan. Voor hen die nu nóg spreken over onze mediastunt van 2 augustus ’07 - de douaniers die om 11.00u stipt het douaniershuisje buiten stapten en op bevel van de burgemeesters van Baarle-Hertog en Baarle-Nassau de grens onverbiddelijk dicht gooiden en pas nadat bestuurders op Baarle gestemd hadden de bareel weer op lieten - voor deze mensen wil ik alvast kwijt dat dat nog maar een begin was ...

Op onze gemeentelijke website verneem je ook regelmatig nieuwigheden rond de wedstrijd ‘Het Mooiste Dorp’. Daar lees je overigens dat de ‘affiche-actie’ - je weet wel, een actie waarbij iedereen wordt aangespoord om een affiche voor het raam te hangen en wie gespot wordt, kans maakt op een prijs - in de zomer van 2007 ook al in Baarle-Hertog liep. Ook nu weer doen we beroep op alle Baarlenaren om ramen, deuren, wagens, fietsen - het kan niet gek genoeg zijn - vol te plakken met affiches. Flyeren en affiches ophangen zijn slechts één van de vele middelen die we gaan inzetten. Surf regelmatig ook eens naar
www.baarle-hertog.be of naar www.baarle-nassau.nl en volg ons op de voet! Jawel, twee webadressen voor hetzelfde doel! Uniek is dat niet, ook voor het mooiste dorp zijn we aan de haal met twee adressen: www.hetmooistedorp.be en www.hetmooistedorp.nl.

Nu nog bezien hoe we het technisch mogelijk kunnen maken dat het surfen zelf naar dit laatste webadres (.nl) metéén een stem voor Baarle-Hertog oplevert. Alle gekheid op een stokje: we moeten er íets voor doen, want het merendeel van onze eigen mensen kan niet per sms stemmen omdat dat enkel met Belgische nummers kan. Terwijl de meeste Baarlenaren een Nederlands ’06-nummer’ hebben, omdat hun kennissenkring of hun professionele relaties voornamelijk in Nederland woonachtig of werkzaam zijn, en bellen met een 06-nummer dus goedkoper ... En dat kan een ernstig nadeel opleveren voor ons! Begrijpelijk dus dat we onze strafste toeren zullen bovenhalen om als mooiste dorp die eer ook daadwerkelijk binnen te halen.
Graag tot héél binnenkort!

Bolle Clavis


Geen opmerkingen: