Baarle-Hertog: het mooiste dorp van Vlaanderen?

maandag 17 maart 2008

Enclavetheater en enclaveziekenhuis

Woensdag ben ik naar het Enclavetheater geweest. Neen… een echt theater is ons dorpke niet rijk. Maar wel een toneelvereniging die zich zo noemt. De afgelopen week hadden zij hun jaarlijkse voorstelling: 6 keer een uitverkochte zaal! Humor, ja daar houden ze hier wel van. Een blijspel was het uiteraard: Een gekkenhuis in het ziekenhuis. Gespeeld door Baarlese mensen, dus af en toe hoorde je rap Vlaams gesproken, afgewisseld met afgemeten Hollands, en dan weer een onvervalst stukske Baols er tussendoor. Alleen dat was al lachen.
In het Enclaveziekenhuis waar het zich afspeelde was van alles aan de hand. Zoals een mopperpatiënt die door een zuster eens flink onderhanden werd genomen, twee 'inval'zusters die eigenlijk poetshulp waren, een oude zuster die wel eens een spuitje verkeerd zette, een psychiatrisch patiënt die zich voor dokter uitgaf…
De regisseur, afkomstig uit Turnhout, heeft heel wat te stellen met zijn acteurs van twee verschillende nationaliteiten. Een geluk bij een ongeluk was dat hij vorig jaar zelf in het ziekenhuis lag, dus goede tips kon geven aan de spelers. De bedden werden dan ook professioneel opgemaakt door de zusters en verplegers van dit ziekenhuis. En het publiek? Dat genoot, van beide zijden van de grens, want die loopt dwars door de zaal waar de voorstellingen werden gespeeld!

B. Clavis.

(Foto: Eline Blok)

Geen opmerkingen: